Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

Stire buna, stire rea?

2013-03-06 14:41:37

Camera Deputatilor a adoptat cu 226 voturi “pentru”, 90 “împotriva” si 2 abtineri, OUG privind reorganizarea administratiei publice centrale, stabilind ca Autoritatea pentru relatii interetnice va fi în subordinea Camerei Deputatilor, iar Agentia Nationala pentru Romi va fi la Senat.

Ordonanta a fost adoptata cu amendamente care prevad trecerea acestor institutii de sub autoritatea Guvernului în subordinea Senatului sau Camerei Deputatilor.

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din 1989, organ de specialitate al administratiei publice centrale, este trecut, de asemenea, din subordinea Guvernului în cea a Senatului, sub denumirea de Autoritatea pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989. Tot în subordinea Senatului trece si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Românesc.

Camera Deputatilor este prima sesizata cu aceasta ordonanta de urgenta, Senatul fiind decizionala.

http://www.pesurse.ro//2013/03/05/iicmer-autoritatea-pentru-revolutionari-agentia-pe/#news

CAMERA DEPUTAŢILOR

L E G E

pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului  nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea unor acte normative  Camera Deputaţilor adoptă prezentul proiect de lege.

 

„Art. 25.1

- (1) Secretariatul de Stat pentru Problemele  Revoluţionarilor din Decembrie 1989, organ de specialitate al  administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în  subordinea Guvernului, se reorganizează ca autoritate  administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control  parlamentar, finanţată integral de la bugetul de stat, prin bugetul  Senatului, sub denumirea Autoritatea pentru Problemele  Revoluţionarilor din Decembrie 1989.

(2) Autoritatea pentru Problemele Revoluţionarilor din  Decembrie 1989 este condusă de un preşedinte, cu rang de secretar 10 de stat, numit şi eliberat din funcţie de Parlament, la propunerea  birourilor permanente reunite, cu votul majorităţii deputaţilor şi  senatorilor prezenţi.

(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare al Autorităţii  pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 se aprobă de Parlament, la propunerea birourilor permanente reunite, cu votul  majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.

Comentarii