Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

Reabilitarea Podului de Fier

2007-02-23 02:00:00

    Sedinta extraordinara a Consiliului Local de vineri, 9 februarie 2007 a avut drept cap de afis bugetul pe anul în curs, dar, pe lânga acest punct, au mai fost alte paisprezece pe ordinea de zi, printre care si proiectul de reabilitare a Podului de Fier. Consilierii au aprobat repede organigrama, numarul de personal, statul de functii si functiile publice de la: aparatul de specialitate al Primarului, Directia Impozite si Taxe, Executori Bugetari, Politia Comunitara, apoi au discutat despre felul cum trebuie cheltuita suma de 810 mii lei, ramasa de la obligatiunile muncipale, în valoare de 3,5 milioane de lei.
    Executivul a propus ca banii sa fie folositi pentru amenajarea a doua piste de biciclete si repararea unor drumuri.
    Consilierul Ioan Ambrus a spus ca, mai bine, banii sa fie folositi pentru viabilizarea terenului de la scoala din Cotu Mic (racord gaz, apa, canal).
Primarul Marius Martinescu a aratat ca estimarea consilierului liberal este supraevaluata, caci viabilizarea costa numai 41.050 de lei.
    Pâna la urma, proiectul a fost aprobat în varianta propusa de executiv. Consilierii au mai fost de acord cu studiile de fezabilitate pentru mai multe lucrari de investitii: gradinita cu program prelungit (200 de locuri), construita din fonduri guvernamentale; reamenajarea blocului M ApN de pe str. Timisoarei în locuite sociale; consolidarea drumului si a zidului de sprijin de pe drumul care duce la Tapia; reabilitarea Podului de Fier. A mai fost aprobat devizul tehnico-economic pentru tablierul metalic de la Pasaj si a fost modificata HCL nr. 214 din 31 octombrie 2006 privind contractarea finantarii, asigurarea contributiei proprii necesare implementarii proiectului de modernizare a statiei de epurare de la Jabar.
    Toate cele patru puncte suplimentare ale ordinii de zi au fost aprobate fara probleme.             Astfel, consilierii au fost de acord cu organigrama, numarul de personal, statul de functii, bugetul de venituri si cheltuieli si lista de investitii ale SC Meridian 22. Ei au mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al SC Salprest si au completat HCL nr. 290 din 28 decembrie 2006 privind numirea unor membri în Comisia de cenzori a societatii respective.

Comentarii