Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

Comemorarea zilei de 20 decembrie

2006-12-23 02:00:00

Anul acesta sedinta festiva s-a tinut la Universitatea Europeana Dragan si ca un bonus pentru acest lucru, toti cei care au luat cuvantul, au fost obligati sa vorbeasca foarte tare, deoarece nu exista o instalatie de sonorizare care sa amplifice discursurile rostite. Dar sa trecem peste acest lucru minor a facut ca cei care au stat in randurile din spate sa nu auda aproape nimic din ce s-a vorbit si sa trecem la personajele care au luat parte la aceasta zi deosebita din istoria lugojeana. In sala erau prezenti membrii Asociatiei de Revolutionari 16-21 Decembrie, consilieri locali si judeteni, cetateni de onoare, reprentantii cultelor religioase din Lugoj, primarul Marius Martinescu, Frank Schenker, viceprimarul din Jena, Andreea Kiss, presedinta Asociatiei de prietenie Lugoj-Szekszard, Milucu Jivkov, viceprimar al comunei Varset.
Din toate discursurile, merita sa ne concentram asupra celui tinut de dl. Nicolae Toma, vicepresedintele Asocitiei 16-21 Decembrie 1989 Lugoj:
"In 20 decembrie sunt comemorati cei trei eroi lugojeni: Valentin Rosada, Daniel Brocea si Norbert Pongratz. In decembrie 1989 a fost o singura Revolutie, nu mai multe, ceea ce inseamna ca exista o singura comemorare. Din pacate, cu duplicitatea unor oameni politici si a patronilor unor firme din Lugoj, a fost sponzorizata o ceremonie paralela. Acest lucru ma face sa cred ca in spatele acestei actiuni se afla elementele infiltrate ale fostei Securitati. Odata intrati in U.E., vom cere prin institutiile europene o eradicare totala a fostilor securisti din viata social-politica a orasului nostru. Multumita asociatiei pe care o reprezint, Lugojul a primit titlul de Oras Martir, avem membru in Institutul Revolutiei Romane si in Consiliul Revolutionarilor de pe langa Secretariatul de Stat cu problemele revolutionarilor si consilier in Comisia parlamentara cu problemele revolutionarilor. Ca noutate absoluta, suntem singura Asociatie de revolutionari din tara declarata de UTILITATE PUBLICA, ceea ce inseamna ca incepand cu anul care vine, vom fi parteneri cu Consiliul Local si al Primariei privind cheltuiala bugetului."
Comemorarea a continuat dupa tipicul anilor trecuti, depuneri de jerbe si coroane la Troita de pe str. Timisorii, la monumentul din fata fostei unitati militare, la mormintele celor trei eroi.

Comentarii