Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

Caruselul impostorilor la SSPR continuă.

2013-07-08 07:46:45

BARICADA INTER 1989

luni, 14 ianuarie 2013

Caruselul impostorilor la SSPR continuă. Victor Ponta l-a numit Secretar de Stat pe cântareţul Victor Socaciu (1)

 Prim ministrul Victor Ponta l-a numit pe cântăreţul Victor Socaciu, fost parlamentar PSD, în funcţia de secretar de stat la SSPR.

  
  
  

dupa Adevarul.ro

 
  

 Nu e de competenţa poporului român să decidă dacă Parlamentul este unicameral sau bicameral. Românii nu pot decide o chestiune atât de tehnică, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care ştiu despre ce e vorba. E o chestiune a elitei. În marile societăţi nu mai există alegerea preşedintelui aşa la îndemnâna unui popor, ci la îndemâna Parlamentului. La noi e semi-prezidenţial”  Victor Socaciu - iulie 2012   

 La ultimele alegeri V. Socaciu a candidat pentru un nou mandat de deputat, în colegiul 1 diasporă, însa a pierdut intr-un mod categoric. Cunoscut cantaret-folk in Cenaclul Flacara inainte de 1989, si ultimul rapsod-comunist, Victor Socaciu este unul dintre cei care au cerut in 2008 preschimbarea certificatului de revolutionar conform Legii 341/2004 (cerere de preschimbare 11193 din 3 noiembrie 2004, avizat de Asociaţia Luptătorilor în Revoluţia din Decembrie din Caraş-Severin).

Nu sunt cunoscute care sunt faptele eroice ale lui Socaciu in Decembrie 1989, însă acesta este beneficiar al unui certificat de luptător remarcat pentru fapte deosebite în Revoluţia din Decembrie!

În şedinţa din 9 septembrie 2008, CPRD condusă  pe atunci de PSD-istul Emilian Cutean (care execută în prezent o pedeapsa de  5 ani închisoare), a respins preschimbarea certificatului de revoluţionar remarcat al lui Victor Socaciu pentru că “nu conţine elementele necesare preschimbării certificatului pentru calitatea solicitată, conform dispoziţiilor Legii nr. 341/2004 şi H.G. nr. 1412/2004 cu modificările şi completările ulterioare” (pag. 3-4 procesul verbal – linc).

In anul 2008, Victor Socaciu a câstigat un nou mandat de deputat PSD, si a devenit el însuşi membru în comisia parlamentara care verifica preschimbarea certificatelor de revolutionar (oare întâmplător !?).

Dupa cateva luni,în şedinţa din 31 martie 2009 (ora 16.30), comisia parlamentară (CPRD) condusă de liberalul Raymond Lucaa aprobat preschimbarea certificatului acestuia (pag. 2, 4 din procesul verbal – linc) cu 6 voturi pentru, 0 impotriva,1 abtinere.  

  "Dosarul a fost analizat profund de colegii mei din comisie. Eu nu am vrut să particip la şedinţa respectivă, ei au hotărât acordarea certificatului. Eu am avut o participare activă la Revoluţie, am ocupat clădirea Radioului şi bineînţeles că activitatea mea a fost considerată ca atare", a afirmat Victor Socaciu.

Rapiditatea „schimbării de macaz”, l-a determinat pe cunoscutul revoluţionar timişorean Marius Mioc, să depună o contestaţie nr .42/353/31.10.2010 - faţă de preschimbarea certificatului lui Victor Socaciu - care a fost respinsă.

Cum ramâne atunci dle. Secretar de Stat cu versurile cântecului "Mama lor de hoţi" ? 

Bună ţară, rea croială / Mama ei de rânduială.
Aia hoţi, ăştia hoţi,/ Mama lor la toţi...

Sau este numai o "chestiune a elitei", după cum declarai în vara lui 2012 plin de importanţă si apăsat de grijile pentru noi!

Publicat de Iofciu I. la 00:02

,,adevarul este prea pretios,ca sa nu fie precedat de un sir de minciuni,,W.Churchill

Comentarii