Revolutia 1989 - Sectiunea Stiri

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

StiriRSS Stiri

A treia cale pentru Rosia Montana

2013-09-12 09:14:18

Aseara am primit de la un prieten de al meu aceasta expunere care mi s-a parut foarte interesanta. De aceea, ma grabesc sa o aduc in atentia Dvs. Daca s-ar intreba specialistii care traiesc printre noi, mitingurile si protestele cu referire la Rosia Montana nu ar mai exista.

Rosia Montana trebuie sa faca parte dintr-un proiect mai amplu si de mai lunga durata de timp, mult mai complex si mai benefic.

Proiectul Rosia Montana trebuie sa fie facut de romani pentru toti romanii, proiectul trebuie sa cuprinda zacamantul de la Rosia Montana si celelalte 3 sau 4 zacaminte descoperite deja.

Guvernul trebuie sa dea o lege speciala, adica o ordonanta de urgenta care in timp sa se transforme in lege organica.

Guvernul trebuie sa infiinteze o societate autonoma sub patronajul Bancii Nationale a Romaniei, care sa controleze societatea, B.N.R. sa fie si beneficiarul direct si unic al acestor zacaminte.

De ce B.N.R.???

Societatea de extractie sa nu extraga mai mult de 1-1,5 tone de aur pe luna, asa perioada de extractie se va intinde pe o perioada de 30-40 ani, poluarea ar fi controlata, iar prelucrarea cu cianuri ar fi facuta in spatii inchise.

Aurul care ar intra direct si gratis in B.N.R., acesta ar putea vinde controlat aurul in asa fel incat sa scoata un pret optim si sa isi tripleze cel putin rezerva. Leul ar avea alta stabilitate pe termen lung.

Daca cineva scoate aurul pomperistic si incearca sa il vanda repede nu va face decat sa tranteasca pretul aurului de asta se tem bancile lumii.

Daca o tona de aur apare brusc pe bursele internationale pretul scade brusc si necontrolat.

Ce beneficii ar avea Romania sa aiba o moneda stabila si sigura de acum in 30 de ani cel putin si mai ales o moneda acoperita in aur.

Daca aurul se scoate pomperistic poluarea ar fi imensa, asa ar fi aproape zero, pentru asta as putea da detalii. Societatea nou infiintata de Guvernul Romaniei ar costa maxim 300 de milioane de euro la cheie, 100 de milioane despagubire catre Gold Corporation (ei sustin ca au cheltuit pana acum circa 17 mil euro).

Firma de acum propune sa de Romaniei circa 18 tone de aur echivalentul 600 de milioane de euro azi si in plus ceva argint.

In varianta exploatarii proprii, Romania ar ramane cu cel putin 1000 tone aur de la toate zacamintele adica o valoare de 40 de miliarde de euro la o investitie de maxim 300 de milioane de euro.

Costurile de exploatare ar fi acoperite fara probleme din restul metalelor extrase dn acele zacaminte, ba chiar ar putea aduce si un profit substantial societatii. Dupa neutralizarea sterilului obtinut si uscarea lui, acest steril ar putea fi valorificat. Sterilul se poate spala de cianura printr-o simpla instalatie de balastiera modificata, uscarea se poate face prin centrifugare, apa cu cianura se poate refolosi iar surplusul se poate evapora, se va evapora doar apa, iar solutia ce ramane va deveni mai concentrata, adica numai buna de refolosire.

Nisipul steril ramas care are orgine vulcanica si contine cuarturi si alte roci dure si este spalat si macinat foarte fin este numai bun ca material de adaos pentru fabricarea betoanelor si diverselor produse din beton cum ar fi boltarii, tiglele de acoperis precum si altele.

Dupa exploatare vor ramane gropi imense care vor fi facute cate doua la fiecare exploatare si la diferite nivele de altitudine ar putea produce o groaza de bani dupa exploatare.

Umplute cu apa, cu o hidrocentrala si pompe, ar putea sa stocheze curent electric ceea ce nu este putin lucru, adica cand am avea nevoie de curent electric am porni hidrocentrala, iar cand am avea surplus de curent am porni pompele care a reumple barajul de sus. Asa vom stoca curent si totodata putea regla nevoia de curent din retea in functie de zi si de noapte.

CONCLUZII

  1. VORBIM DE O INVESTITIE DE MAXIM 300 MILIOANE DE EURO PE O PERIOADA DE 30-40 DE ANI SI UN PROFIT DE MINIM 40 DE MILIARDE DE EURO SI MAXIM 100 DE MILIARDE DE EURO (IN FUNCTIE DE COTATIILE AURULUI IN TIMP)

  2. IN ACEASTA INVESTITIE AR INTRA EXPLOATAREA, CONSTRUIREA STATIEI DE BETOANE SI PREFABRICATE DIN BETON, CONSTRUIREA DE BARAJE, PRECUM SI ECOLOGIZAREA ZONEI. VORBIM DE EXPLOATARE PANA LA FORMA FINALA A AURULUI ADICA TURNAREA DE LINGOURI SAU STANTAREA DE MONEZI.

  3. NEPUNEREA IN PRACTICA A ACESTUI PROIECT POATE FI CONSIDERAT SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE,FARA PROBLEME.

  4. OARE CAT AR PUTEA SA SE RIDICE ECONOMIC, ZONELE RESPECTIVE DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC IN 30-40 DE ANI???

  5. OARE CE EFECT BENEFIC AR AVEA ASUPRA ECONOMIEI PE ORIZONTALA, ACEASTA INVESTITIE?!

  6. CE IMPACT BENEFIC AR AVEA ASUPRA MONEZII NATIONALE!

  7. OARE CE POPULARITATE SE VA REVARSA ASUPRA PATRIDULU NOSTRU DACA NOI VOM PROMOVA ASTA?

  8. AM PRIMI SI ACORDUL CANCELARIILOR EUROPENE, CA SI TARA PENTRU EXPLOATARE, ODATA CE AR AFLA CA DOAR B.N.R. AR VINDE AUR SI ASTA DOAR CONTROLAT CA SA NU DESTABILIZEZE PIATA MONDIALA SAU EUROPEANA.

  9. POT DA DETALII PENTRU INSTALATII

  10. POLUAREA AR FI APROAPE LA ZERO.

  11. AR BENEFICIA SI ROMANII DE AURUL LOR

  12. PRINTR-O ASTFEL DE ACTIUNE POPULATIA AR CASTIGA DIN NOU CAT DE CAT INCREDEREA IN POLITICIENII TARII.

  13. AM CREEA LOCURI DE MUNCA ADEVARATE SI REALE NU TOT FELUL DE FUNCTII INVENTATE.

  14. AM PORNI PUTIN INDUSTRIA GREA SI CONSTRUCTOARE DE MASINI, PRECUM SI INDUSTRIA CHIMICA.

  15. SI CEL MAI IMPORTANT AM REDA ROMANILOR DIN TARA SI DE PRETUTINDEN MANDRIA NATIONALA.

 

POPESCU MARIUS DANIEL        06.09.2O13 LUGOJ

Deci, mai exista inn Romania oameni care gandesc romaneste pentru popor si tara. Sa le dam ocazia sa se faca auziti. Ca de obicei, va las sa trageti singuri concluziile.

Comentarii