Revolutia 1989 - Sectiunea Articole

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

ArticoleRSS Stiri

Doar Monarhia mai poate salva Romania

2012-10-23 15:37:20

Valorile Regalităţii: Demnitatea naţională
,,Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos. Cele mai importante lucruri de dobândit după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea”. (Fragment din discursul Majestăţii Sale Regelui Mihai I, rostit în Parlamentul României la 25 octombrie 2011, cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani). Demnitatea nu este doar o calitate a fiinţei umane bazată pe conştiinţa propriei valori şi pe modestie raportate la conştiinţa valorii celorlalţi, dar şi una a popoarelor, ca valoare supremă a acestora, legată intrinsec de trecutul istoric, de adevăr şi de credinţă, întru dăinuirea lor istorică. Se pare că cei aflaţi la conducerea statului în ultimii ani, au uitat marile lecţii ale trecutului, iar măsurile de austeritate luate de către aceştia, la care se adaugă atitudinea lor dispreţuitoare, respingătoare, sfidătoare, ostilă, dezinteresul faţă de valorile neamului românesc, au călcat în picioare demnitatea acestui popor, mult, poate prea mult încercat de vicisitudinile istoriei. Valori care determină identitatea şi demnitatea naţională, ambele legate de sentimentul naţional, de obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti, de patrimoniul cultural, de limbă, de mândria naţională. România nu-şi va recâştiga locul ce i se cuvine în rândul statelor care au jucat un rol important în evoluţia istorică a Europei, dacă cei din fruntea ei nu vor ţine cont de experienţa înaintaşilor, de acele exemple, modele care ne-au arătat importanţa pe care o are în afirmarea şi dezvoltarea unei ţări, demnitatea naţională.

Monarhia ar putea fi ultima solutie pentru Romania zilelor noastre. Politicienii corupti si mincinosi nu ar mai avea puterea care o au in momentul de fata.

Revolutionarilor adevarati ar trebui sa le fie la toti rusine ca au permis politicienilor sa aduca Romania in halul in care este la ora actuala, fara industrie proprie si fara agricultura. Politicienii de pana acuma au facut un jaf national permanent si culmea este ca ei au averi foarte mari pe cand poporul roman se afunda in mizerie.

 De Sorin V. Boanca

Comentarii