Revolutia 1989 - Sectiunea Articole

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

ArticoleRSS Stiri

Din partea unui revolutionar adevarat si indignat

2012-10-04 10:12:46

 

          In spiritul si litera aplicarii concrete, plenare, a celor enuntate in Tratatele privind Drepturile Omului, in mod concret reglementarile interne si internationale  celor ce privesc punerea in practica a deciziilor CEDO, va supun spre atentie si o competenta luare de pozitie constructiva urmatoarele aspecte :

 

  • am in vedere executarea deciziilor CEDO şi implementarea standardelor Convenției;

 

  • jurisprudența creată de CEDO, care rămâne si trebuie sa ramana un stimul important pentru creșterea protecției drepturilor la nivel național.     Sub acest aspect, deciziile de Strasbourg au generat controverse în unele cazuri, deoarece au atins unele aspecte sensibile care-și aveau originea în trecutul comunist al statului (puterile acordate serviciilor secrete, libertatea de exprimare, echilibrul de putere din sistemul judiciar, restituirea proprietăților naționalizate).                                                            În acest conflict între vechile mentalități şi noile valori democratice, jurisprudența Curții s-a transformat într-un argument puternic pentru adoptarea unor reforme cerute de către Comisia Europeană şi de societatea civilă, ușurând uneori schimbări majore ale politicilor guvernamentale în mai multe sectoare-cheie;

 

  • Curtea a constatat o încălcare a prevederilor Convenției, incalcari ce au fost legate de trecutul comunist al țării. Unele dintre aceste cazuri reflectă probleme legate de discrepanțele între vechile mentalități și noile valori democratice.

 

           Fata de aceste considerente, aduc in atentia Domniei Voastre, DECIZIA CEDO in cauza Asociatia „21 Decembrie 1989” si altii vs. Romania, in concret Hotararea de Camera data pe 24 mai 2011,in cauza Asociatia „21 Decembrie 1989” si altii vs. Romania ( 33810/07 si 18817/08),

 

          Avand in vedere fundamentul juridic al acestei hotărâri ce se află în art. 46 a Convenţiei, prin care statele părţi se angajează să execute hotărârile CEDO,

Atributia Comitetului de Miniştri a Consiliului Europei in sensul ca acestuia îi revine obligaţia de a supraveghea executarea, Curtea avand competenta si calitatea de a constata pasivitatea statului sau eşecul de a înlătura încălcările Convenţiei,

          Observand si analizand dispozitiile art. 46, ca prin intermediul activităţii Curţii Europene, se naşte în sarcina statului obligaţia internaţională de a se conforma cu măsurile generale prescrise, în virtutea principiului pacta sunt servanda.

          Astfel, considerand ca asemenea măsuri nu trebuie privite ca fiind impuse statului de o autoritate internaţională si ca ele nu afectează suveranitatea în nici un fel, deoarece chiar în virtutea exercitării suveranităţii de stat, statul şi-a exprimat acordul de a respecta şi executa hotărârile Curţii europene a drepturilor omului.

          Cu regret, va informez ca Statul Roman prin organismele si institutiile sale abilitate, REFUZA SA PUNA IN APLICARE aceasta Decizie.

          IN CONCRET, este vorba de impiedecarea producerii de efecte a acestei Decizii, de catre actualul secretar de stat MESTER GHEORGHE, in evidentierea  reala a numarul de participanti la Revolutia din Decembrie 1989.

          Astfel, prin aplicarea acestei Decizii, in sensul ca Revolutia Romana a avut ca termen de finalitate data de 22 Decembrie, se va ajunge la numarul real de participanti la aceasta revolutie, astfel

-         in prezent este un numar foarte mare de revolutuionari, peste 18.000;

-         prin aplicarea efectelor Deciziei mai sus amintite, ar ramane un numar real de aproximativ 4000 – 4.500 revolutionari;

-         Nu si-ar mai gasi locul TOTI MILITARII, militieni, cadre din armata, ACESTIA FIIND SUB JURAMANT MILITAR, si ca efect al acestuia, nu aveau cum sa fie si de partea statului comunist, ale care valori le aparau cu arma in mana si in acelasi timp sa fie si de partea revolutionarilor. Singura dovada ca ar fi fost alaturi de revolutionari este aceea ca au renuntat la juramantul militar, in scris!

-         Totodata, se poate observa ca au aparut FOARTE MULTI ASA-ZISI REVOLUTIONARI DUPA DATA DE 22.12.1989, cand nu mai exista vreo conducere ceausista. Deci, firesc, se pune intrebarea: impotriva cui au purtat vreo revolutie, daca nu mai exista conducerea ceausista?

          Din pacate, in prezent la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989, se afla o persoana total aservita principiilor comuniste, retrograde, care REFUZA SA TINA CONT DE ACEASTA DECIZIE CEDO in evidentierea realitatii faptelor din perioada Decembrie 16 – 22 1989.

          In prezent, acesta doreste sa faca o ELIMINARE A TUTUROR REVOLUTIONARILOR  asupra carora acesta ,,are convingerea ?’’ ca ar fi de partea fostului secretar de stat, COSTIN GEORGE.

          FIRESC, NE PUNEM INTREBAREA, CE FEL INTERESE APARA ACESTA ? PE CINE VREA SA PROTEJEZE ACESTA ?

          Dupa parerea actualului secretar de stat, MESTER GHEORGHE, acesti revolutionari trebuie eliminati, ca fiind impostori, alaturi de alta majoritate a revolutionarilor care au obtinut titlul de revolutionar in urma pronuntarii unei hotararari judecatoresti, act de care actualul secretar de stat il considera ca fiind abuziv, nereal, nefiind pe placul sau.

De altfel, ne aflam in fata aplicarii dictonului : cine nu este cu mine, este impotriva mea’’.

Deoarece in fata unui asemenea abuz nu avem cum sa ne opunem, VA CEREM INSISTENT AJUTORUL IN TRANSPUNEREA IN PRACTICA A DECIZIEI CEDO, avand in vedere ca termenul de trei luni prevazut de lege a trecut cu mult.

                                          

Comentarii