Revolutia 1989 - Sectiunea Articole

"nu avem voie sa uitam acel decembrie 1989"

ArticoleRSS Stiri

Comunicat BNR 1989

2012-12-14 14:07:43

 

Nr. de înregistrare: 350/ 12 Decembrie  2012
                                                     

               CĂTRE,
              MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
              DOMNULUI MINISTRU DE FINANTE FLORIN GEORGESCU



       Subscrisa:  Blocul Naţional al Revoluţionarilor-1989 România, cu sediul în Bucureşti strada: Învingătorilor nr. 22 Sectorul 3
       prin reprezentantul său legal mandatat pentru apărarea drepturilor conferite de Legea 341/2004,  : preşedinte Militaru Pop Horia Dragoş
formulăm prezenta


       CERERE

       Prin care solicităm  in conformitate cu  legea transparentei decizionale, sa acordati de urgenta  audienta la o data fixata si comunicata  catre subscrisa pentru a  discuta  despre  proiectul de ordonanta de urgenta privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare a fost publicat pe site-ul www.mfinante.ro  in data de 12 decembrie.
       Întrucât prevederile acestui proiect  vizează interesul  unei categorii  sociale  care in decembrie 89  si-a riscat viata si libertatea  pentru ca azi, 14 decembrie 2012, USL sa castige alegerile in mod liber si democratic vă solicităm urgent o intrevedere.
       Urgenta si necesitatea  unei intrevederi  rezulta din faptul ca acordarea indemnizatiei reparatorii, ce  se cuvine, in baza dispozitiilor prevazute de: art. 4  alin.3, care prevede la art. 4 alin 4 ca persoanele care au   obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3  beneficiaza  de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul  mediu brut pe economie din luna anterioară celei în care se face plata, beneficiază persoanele care au un venit mai mic decât salariul mediu brut pe economie, , prin proiectul de OUG supus dezbaterii publice,  va fi sistata si in anul 2013.
       Consideram  ca  sistarea indemnizatiei ce  ni se cuvine in temeiul legii 341/2004 s-a dispus  in mod abuziv si discretionar, pornind de la urmatoarele considerente  :
       Legea 341/2004 prevede prin textul său prevederile legii urmînd a se aplica prin respectarea urmatoarelor principii :
   a) respectul si gratitudinea fata de eroii-martiri si luptatorii participanti la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 si grija fata de urmasii eroilor-martiri;
   b) respectarea adevarului istoric prin aprofundarea documentarii privind Revolutia romana din decembrie 1989;
   c) diferentierea etapelor Revolutiei;
   d) stabilirea categoriilor de luptatori, prin diferentierea angajarii si participarii la actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei;
   e) diferentierea intre civili si militari privind etapele participarii si formele de angajare in actiunile desfasurate pentru victoria Revolutiei;
   f) echitate in acordarea drepturilor prevazute de prezenta lege.
Consideram  ca odata consacrate prin lege aceste principii  trebuiau respectate  si trebuiau  tratati in mod echitabil toti beneficiarii legii.
       Este inadmisibil ca unora dintre beneficiari sa li se suspende drepul prevazut in lege in totalitate pentru doi ani consecutive,  iar alte categorii sa   beneficieze in continuare de respecul si gratitudinea  prevazuta in principiile de baza ale legii,  in conditiile in care  legea 341/2004 nu este o lege cu caracter social fiind o lege  care are ca fundament respectul si gratitudinea fata de eroii-martiri si luptatorii participanti la actiunile desfasurate pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 si grija fata de urmasii eroilor-martiri;
       Precizam  ca  masurile  impuse prin legea 283/2011 sunt masuri abuzive, discriminatorii, vizavii de beneficiarii legii 341/2004,  incalcand  art. 14 din CEDO  prin care este interzisa orice forma de discriminare.
       Orice derogare de la  dispozitiile Conventiei, se face cu respectarea procedurii prevazute la art. 15. din Conventie, procedura care nu a fost respectata de Romania.
       Mai mult prin suspendare indemnizatiei mi s-auincalcat  dreptul  constitutional , prevazut  de art 16 din Constitutie, care confera egalitate de drepturi  in fata legii si a autoritatilor, fara privilegii si discriminari, tuturor cetatenilor .
       Va aducem la cunostiinta ca o masă importanta dintre luptatorii cu merite deosebite se afla in pragul disperarii,  neputand sa isi gaseasca un loc de munca, pentru a asigura existenţa lor si a familiilor lor.
       In speranta ca  veti considera oportuna dezbatera proiectului de orgonanta de urgenta  cu subscrisa va rugam sa ne  acordati de indata o audienta.


       Foarte important:Vă rugăm ca această întâlnire să aibă loc înainte de publicarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial.

       Cu cele mai bune gânduri


                             Preşedinte                           
    Pentru zona Bucureşti – Ilfov                         
      Militaru Pop Horia Dragoş

Comentarii